پیام های قرآنی (سوره فلق) به همراه دانلود
فلق
وَ مِنْ شَرِّ النَّفَّاثاتِ فِي الْعُقَدِ
برخى زنان به خاطر زیبایى و لطافت در گفتار، مىتوانند مردان را در تصمیمات خود سست کنند و مصداق نفّاثات باشند.
منبع : تفسیر نور: ج10، ص: 647
فلق
وَمِنْ شَرِّحاسِدٍ اذا حَسَد
این آیه نشان می دهد:حسد از زشت ترین صفات رذیله است، چراکه قرآن آن را در ردیف کارهای حیوانات درنده و ماههای گزنده، و شیاطین وسوسه گر قرار داده است.
تفسیر نمونه:ج27،ص497
فلق:
حاسد به معنی کسی است که زوال و نابودی نعمت را برای دیگری آرزو می کنچه برای خودش نیز نباشد، به همین دلیل ” حسد” به عنوان یک بیماری اخلاقی و بلای اجتماعی، سخت مورد نکوهش قرار گرفته است.
ترجمه تفسیر مجمع البیان/ ج16/ص1528
فلق
فلق ( بر وزن شفق ) از ماده فلق ( بر وزن خلق ) در اصل به معنى شكافتن چيزى و جدا كردن بعضى از بعضى ديگر است
تفسير نمونه ج : 27ص :458
ناس و فلق
سوره ناس یکصد و سیزدهمین سوره و فلق آخرین سوره قران کریم است که هر دو در مکه نازل شده اند و ناس 5 ایه و فلق 6 آیه دارد. این دو سوره را «معوذتین» می نامند.
در علت نامگذار ی این دو سوره به معوذتین گفته اند: رسول خدا صلی الله علیه و آله وسلم همواره حسینین علیهم السلام را با این دو سوره تعویذ می نمود و با قرائت این دو سوره دو فرزندش را در پناه خداوند قرار می داد.
المناقب ابن شهر آشوب،ج3، ص155
فلق
1.در این سوره مبارکه از چهار چیز به خداوند سبحان پناه میبریم :
الف - از هر چیزی که خداوند متعال آفریده و شری همراه خود دارد (شرارت میکند) (من شرّ ما خلق)
ب - از شر شب وقتی با ظلمتش داخل میشود (من شرّ غاسق اذا وَقب)
چه بسا تاریکی فرصت بهتری برای شرارت فراهم میکند.
ج - از شر زنان جادوگر که در عقدهها و گرهها میدمند و جادو میکنند (من شر النفاثات فی العقد)
زنان بیشتر از مردان اهل جادو و سحر هستند و چه بسا مقصود آیه تصرف زنان در قلوب مردان (شوهران خود) برای منصرف کردن آنان از تصمیمات مثبت بوده باشد و کم نیستند در طول تاریخ زنانی که شوهران خود را به سوی خود متمایل کرده و از راه حق بازداشتهاند.
د - از شر حسود وقتی حسادت میکند و مبتلا به حسادت گشته است (من شر حاسد اذا حسد)
روایتی از رسول گرامی اسلام صلی الله علیه و آله نقل شده که فرمود : حسد، حسنات آدمی را میخورد آنچنان که آتش هیزم را.
2 - خواندن این سوره و سوره مبارکه ناس را برای دفع چشم زخم سفارش فرمودهاند.
………..
فلق
” وَ مِنْ شَرِّ حاسِدٍ إِذا حَسَدَ” يعنى از شر حسود وقتى كه مبتلا به حسد گشته و مشغول اعمال حسد درونى خود شود و عليه محسود دست بكار گردد.
بعضى «1» از مفسرين گفتهاند: اين آيه شامل چشم زدن اشخاص شور چشم نيز مىشود، چون چشم زدن هم ناشى از نوعى حسد درونى مىگردد، شخص حسود وقتى چيزى را ببيند كه در نظرش بسيار شگفتآور و بسيار زيبا باشد حسدش تحريك شده، با همان نگاه، زهر خود را مىريزد.
بحث روايتى [چند روايت حاكى از نزول” معوذتين” بعد از بيمار شدن پيامبر (صلّى الله عليه وآله وسلّم) بر اثر سحر يك يهودى]
در الدر المنثور است كه عبد بن حميد، از زيد بن اسلم روايت كرده كه گفت: مردى يهودى رسول خدا (ص) را جادو كرد، و در نتيجه آن حضرت بيمار شد، جبرئيل بر او نازل گشته دو سوره معوذتين را آورد و گفت: مردى يهودى تو را سحر كرده و سحر مذكور در فلان چاه است، رسول خدا (ص) على (ع) را فرستاد آن سحر را آوردند، دستور داد گرههاى آن را باز نموده، براى هر گره يك آيه بخواند، على (ع) هر گرهى را باز مىكرد يك آيه را مىخواند، به محضى كه گرهها باز و اين دو سوره تمام شد، رسول خدا (ص) برخاست، گويا پاىبندى از پايش باز شده باشد «2».
تفسیر المیزان ص/682
فلق
در روایتی آمده است: هر کس سوره فلق را قرائت نماید برای او مایه شفا و امنیت از سحر و موجب رحمتی برای ثابت ماندن بر عافیت است و هر کس سوره ناس را بخواند باعث امنیت او از مکرها و حیله های شیطان و سبب رحمتی برای ثبات بر الهام است.
مستدرک الوسائل، ج4، ص370
فلق
من شر ما خلق
یعنی از شر هر مخلوقی،چه انسان و چه جن و چه حیوانات و چه هر مخلوق دیگری که شری همراه خود دارد،پس، نباید توهم کرد که تمامی مخلوقات شرند و یا شری با خود دارند!
برگرفته از: ترجمه تفسیر المیزان/ ج 20/ ص 680
ارسال شده در فراخوان اولین هم آوایی خواهران طلبه
دانلود کنید